Mlađi Đakić priveden zbog svog ispada na Facebooku

Written by on 08/01/2019

Foto: Facebook Ivan Đakić

Forum Mladih SDP-a na svojem je Twitter profilu prenio odvratnu čestitku Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, na kojoj se Srbima pravoslavni Božić čestita slikom ustaše koji ubija Srbina.

Forum Mladih SDP-a pozivao je nadležne institucije da reagiraju jer je ovo još jedan od nedopustivih činova!
Ivan Đakić objavu je nakon kratkog vremena obrisao te je naknadno za 24sata kazao kako je objavu slučajno podijelio i da ju je obrisao nakon minute.

Stvarno mi nije bila namjera nikoga uvrijediti. Nisam nacionalist i ispričavam se. Imam puno prijatelja Srba, čak i poslovnih partnera s kojima sam u super odnosu– rekao je Ivan Đakić. Vjerujete li mu ???

Smatramo da je on ovom objavom izravno pozivao i poticano na nasilje prema Srbima u Hrvatskoj. Njegov je cilj bio ne samo poniziti našu zajednicu već i poticati na nasilje.
To nije izolirani slučaj. Razumijevanje slobode govora zapravo dovodi do takvog govora mržnje i sličnih primjera – očekivano, oglasili su se i iz SDSS-a. Predsjednik Kluba Boris Milošević.

Milorad Pupovac na to je dodao da je tu riječ o veličanju ustaškog režima i genocida koje je taj režim provodio te o vrijeđanju njihovih žrtava.

Više nemam povjerenja u to da će zakonske institucije učiniti ono što trebaju i kazniti ovakve stvari. Previše je tolerancije prema ovakvim stvarima.Ne vjerujem da će oni kojima je to posao napraviti svoj posao, štititi državu, zakon i Ustav i zaštititi žrtve ovakvih napada. Oni će radije zaštiti one koji provode hajke. To vjerojatno hoće i rade, ali ovo neće– dodao je Pupovac.

Inače, saborski zastupnik HDZ-a i čelnik Hvidre Josip Đakić najoštrije je osudio objavu svoga sina Ivana Đakića na privatnom Facebooku te se ispričao i izrazio žaljenje zbog “sramotne i uvredljive objave slike i teksta, a njegov sin ujutro se isčlanio iz HDZ-a što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST