Ministar Kujundžić misli da je mobitel luksuz. Želi da na njega plaćate porez

Written by on 21/09/2017

Ministar zdravstva Milan Kujundžić želi uvesti novi porez kako bi namaknuo dodatne 3 milijarde kuna za zdravstvo, piše Novi list. U zdravstvu, naime, kronično nedostaje novca, a ministar rješenje, prema svemu sudeći, vidi u novim nametima i to na alkohol, cigarete, igre na sreću, ali i – mobitele.

“Četiri su ključna mjesta gdje bi se moglo doći do tri milijarde kuna, a da pritom ne ugrozimo standard građana. Štoviše, većina njih radi štetu za zdravlje. Govorim o cigaretama, o alkoholu, žestokom piću s koncentracijom alkohola oko 40 posto, govorim o kocki i o mobitelima. Stručnjaci su to detaljno razradili, kad se pomnoži potrošnja i broj dodatno naplaćenih kuna, došlo bi se do tri milijarde”, rekao je Kujundžić u intervjuu za taj list.

Čovjek nas samo želi spasiti raka

Nije posve jasno hoće li to biti porez na račune za mobilnu telefoniju ili na mobilne uređaje. Ili možda na oboje. Ne treba zaboraviti da već plaćamo jedan državni namet na mobilnu telefoniju koje je Vlada uvela teleoperaterima, a oni prebacili na korisnike. To je onih 5% više koje plaćate za bonove ili 10 kuna koje plaćate na pretplati a koje se na računu zove “naknada za pristup mobilnoj mreži”. Ali to očito nije dovoljno. Mobiteli su očito velika prijetnja za zdravlje hrvatskog puka, kako često građane ove zemlje odmila naziva Kujundžić. On, izgleda, vjeruje u ono da korištenje mobitela izaziva rak pa nas čovjek samo želi spasiti.

Evo kako ministar pojašnjava novi porez: “Ovo o čemu govorim najmanje je osjetljivo za standard. Da li ću kao pušač popušiti 20 cigareta ili 17, mislim da bitno neću trpjeti, kao ni ako umjesto tri popijem dvije čašice konjaka.”

Nije Kujundžić međutim pojasnio hoće li nam brojati i pozive, SMS-ove i podatkovni promet. Pa da kao s njegovim primjerom za konjak znamo koliko poziva i spajanja na Fejs možemo obaviti prije nego nam Kujundžić odreže porez.

Možemo mi podnijeti još poreza

Ministar je novi namet nazvao porezom na luksuz, što znači da je za Kujundžića i telefoniranje mobitelom luksuz. Digitalizacija na koju se naši političari često vole pozivati tako je ovdje postala  još jedan izvor novca koji će oni koje biraju, birate i biramo svakih četiri godine izbiti iz vaših i naših džepova kako bi nahranili svoju nesposobnost i vojsku onih koji su priključeni na državni proračun. I ne, to nisu učitelji, liječnici ili policajci.

Za vladajuće – ove, prošle ili one prije njih smo samo bankomati. Ništa više. A po njihovom shvaćanju, kojem su često skloni oni koje uzdržava netko drugi, ti bankomati nikada neće ostati bez novčanica. Problem je u tome što bankomati, na njihovo iznenađenje, u posljednje vrijeme masovno iseljavaju iz Hrvatske. Rješenje? Pogađate, novi porezi.

Udarite ministre, dakle, još poreza. Prije nekoliko dana jednom je drugome ministru, vašem kolegi Zdravku Mariću propala ideja o porezu na stare automobile. Koje Hrvati voze jer baš ne žele voziti nove i modernije, jel. Ali nemojte se zaustaviti na novoj genijalnoj ideji oporezivanja mobitela. Dok god to građani ove zemlje trpe možete raditi što god hoćete. Kao što je uostalom neki dan rekao vaš nadređeni, premijer Plenković.

Predlažemo, stoga, još neke poreze:

  • porez na rođenje
  • porez na svaki preživljeni dan
  • porez na umiranje.

Sretno u prikupljanju!


Vaše mišljenje
  1. Luka   On   22/09/2017 at 10:54

    Po pitanju ovog članka moje mišljenje je da nebi bilo loše uvesti i porez na penis veći od prosjeka “rvacke”, jer opće je poznata činjenica da saznanje da susjed ima veći penis od vas izaziva depresiju i osjećaj manje vrijednosti. Stoga ja predlažem da se napravi prebrojavanje stanovnika i ubaci se stavka duljina i lupaj na to porez

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST