Ministar Bošnjaković radi slučaja ” Daruvarac” dolazi u Zadru

Written by on 16/12/2018

Zbog slučaja Darka Kovačevića Daruvarca, kojeg je sud u petak pustio na slobodu nakon istražnog zatvora u kojem je završio jer je brutalno pretukao 18-godišnjakinju, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković dolazi u Zadar.

Podsjetiti ćemo vas da su protestirali nezadovoljni građani kao i Forum žena i mladih zadarskog SDP-a koji su tražili da se odmah počnu provoditi mjere Istanbulske konvencije.
Forum žena SDP-a istaknuo je činjenicu da je hrvatsko pravosuđe puštanjem na slobodu zlostavljača Darka Kovačevića-Daruvaraca jasno pokazalo da ne postoji volja provođenja Istanbulske konvecijje, čiji je Hrvatska potpisnik. Sam čin puštanja na slobodu nazvale su “sumrakom funkcioniranja pravosudnog sustava u Hrvatskoj”.

Strašno je da u zemlji koja je prije gotovo osam mjeseci ratificirala Istambulsku konvenciju koja je jedini pravi , odgovarajući „alat“ za ovakve slučajeve, da se ovo uspjelo dogoditi. Prije svega problem je u kvalifikaciji tog kaznenog djela, drugo takvi postupci ne mogu početi sa odgodom od četiri mjeseca. Istambulska konvencija propisuje da se takvi postupci moraju i započeti i okončati u što kraćem vremenu– istaknula je SDP-ova Maja Sporiš.

Oglasila se i Udruga hrvatskih sudaca:
Ozbiljna bi politika prije medijskih priopćenja i prosvjeda, proučila priopćenje Općinskog suda u Zadru, utvrdila prave razloge za odluku tog suda i oštricu prosvjeda uperila tamo gdje leži problem, a to su zakonske odredbe, umjesto da napada sud koji je primijenio zakon. Naime, sud nema druge mogućnosti osim postupati po zakonu, bez obzira na to je li to popularno ili nije– priopćio je predsjednik UHS-a Damir Kontrec.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST