Međunarodni sajam MINERAL EXPO, 24.5.-26.5.

Written by on 14/05/2019

Foto: PR

21. Međunarodni sajam MINERAL EXPO u Zagrebu, održat će se u petak 24.5. subotu 25.5. i nedjelju 26.5. 2019. u Domu sportova na Trgu Krešimira Čosića.

Posjetite nas ove godine na najvećem sajmu do sada.
Preko 100 izlagača iz zemlje i inozemstva ponudit će drago i poludrago kamenje, nakit, kristale, minerale, fosile, meteorite, i stručnu literaturu.
Cijena jednodnevne ulaznice je 25 kuna, a za sva tri dana 40 kuna.
Za djecu do 14 godina, i grupama učenika ulaz je besplatan.

Godinama prezentiramo zadovoljnim posjetiteljima Sajma mineralogiju i paleontologiju na jednostavan i prihvatljiv način, uz sudjelovanje velikog broja izlagača iz zemlje i inozemstva.
Sajam ima prodajni i edukativni aspekt.
Po posebno povoljnim cijenama izlagači nude neobrađene minerale iz cijelog svijeta, originalne fosile, nakit te ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja.
Najveća je ponuda unikatnog nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog kamena anorganskog i organskog porijekla, što privlači velik broj zainteresiranih posjetitelja.
U ponudi je i drago kamenje: brušeni rubini, safiri, smaragdi, dijamanti te opali iz Australije i Etiopije.
Za ljubitelje i sakupljače neobrađenih minerala nađe se mnogo vrijednih različitih minerala iz cijelog svijeta: neobrađeni minerali iz rudnika Trepča na Kosovu, kreševski citrin i hijalofan kvarc iz rudnika Kreševo u Bosni i Hercegovini, zeoliti iz Indije, ametisti, ahati i kvarc iz Brazila, lapis lazuli iz Afganistana, velika kolekcija opala, safiri i rubini iz Australije, astrofilit, šungit i serafinit iz Rusije, larimar iz Dominikanske Republike itd.
Originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaurusa, glava krokodila, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta također su u ponudi Sajma.
Udruge Lepoglavski ahat i Kreševski citrin, predstavljaju svoj rad i mineralna blaga ovih prostora.
Tradicionalne su i zanimljive izložbe koje se postavljaju svake godine u suradnji sa geološkim i speleološkim društvima ili renomiranim znanstvenicima.
Na našem Sajmu posjetitelji mogu koristiti uslugu verificiranog gemologa, te izvršiti analizu i procjenu vrijednosti svog nakita.
Izdavačke kuće nude i velik izbor zanimljive stručne i popularne literature.
Posjetitelji koje zanima liječenje kristalima imaju priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta.

Više informacija na: www.mineralexpo.hr


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST