Macron: u roku od pet godina obnovit ćemo Notre Dame

Written by on 17/04/2019

Foto: Reuters

Pariška katedrala Notre Dame, djelomice uništena požarom, bit će obnovljena u roku od pet godina, najavio je francuski predsjednik Macron.

“Obnovit ćemo katedralu i učiniti je ljepšom i želim da to bude gotovo za pet godina. Tijekom naše povijesti, izgradili smo gradove, luke i crkve od kojih su brojne izgorjele. I svaki put smo ih ponovno podigli“, rekao je predsjednik u svom govoru te odao počast vatrogascima, “junacima” koji su se 15 sati borili s vatrom.

Macron je uputio poziv na prikupljanje donacija za obnovu katedrale te je do jučer poslijepodne već prikupljeno 700 milijuna eura. Podsjetimo i da su hrabrošću vatrogasaca, policajaca i gradskih djelatnika spašena umjetnička djela, relikvije i kruna od trnja za koju se vjeruje da je stavljena na Isusovu glavu prije nego je bio razapet.

U tijeku je i istraga o uzrocima požara – pretpostavlja se da je vatra bila nesretni slučaj te povezana s radovima na crkvi.

Inače, najavljena obnova u roku od pet godina omogućila bi da katedrala bude gotova za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST