Luka je The Best!

Written by on 25/09/2018

Foto: Screenshot HRT

Luka Modrić is The Best! Na svečanoj večeri u Londonu, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić primio je FIFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša svijeta!

Modrić je tako postao prvi igrač u povijesti koji je osvojio tri najveća individualna priznanja koja neki nogometaš može dobiti. Proglašen je najboljim igračem svjetskog prvenstva, Europe, a sada i svijeta.

Modriću je trofej The Best, rad zagrebačke umjetnice Ane Barbić Katičić, na svečanosti u londonskom Royal Festival Hallu uručio predsjednik FIFA-e Gianni Infantino. Luka je u svom govoru poručio:

Velika je čast i prekrasan osjećaj stajati ovdje s ovim trofejom. Prije svega bih čestitao Mohamedu i Cristianu na sjajnim sezonama koje su imali. Ovo nije samo moj trofej, već i mojih suigrača iz Reala i hrvatske reprezentacije, i svih mojih trenera. Ovo je i trofej moje obitelji jer bez njih nikada ne bi postao ovo što jesam, poručio je kapetan Vatrenih.

Zahvalio se naravno i svojim navijačima diljem svijeta na podršci, a posebno i kapetanu generacije ’98 Zvonimiru Bobanu, koji je usred njegova govora zaplakao.

On je bio moj uzor i inspiracija. Ta njegova generacija iz 1998. nas je potaknula da vjerujemo u nešto veliko kao reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ova nagrada je potvrda da se radom i trudom može postići sve. Pozdrav mojoj Hrvatskoj, poručio je Luka.

Luka je trofej dobio zahvaljujući glasovima izbornika i kapetana reprezentacija, novinara, te navijača, a slavio je ispred Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha.

Modrić je prvi hrvatski nogometaš koji je izabran za najboljeg na svijetu u FIFA-inu izboru koji se održava od 1991. i time je nadmašio Davora Šukera, „zlatnu kopačku“ sa Svjetskog prvenstva 1998., koji je iste godine osvojio treće mjesto. O kakvom se uspjehu radi najbolje govori podatak da osim Šukera i Modrića nijedan hrvatski nogometaš nije bio ni nominiran u najuži izbor, među prva tri.

Naravno, moramo spomenuti da je za najboljeg trenera svijeta bio nominiran i Zlatko Dalić, a trofej je očekivano dobio izbornik francuske reprezentacije Didier Deschamp


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST