Kujundžić traži trajno oduzimanje liječničke licence Petrovu, Strenji Linić i Jovanoviću

Written by on 21/08/2018

Foto: Facebook Željko Jovanović

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je u razgovoru za Večernji list da će pred Liječničkom komorom pokrenuti disciplinski postupak da se trajno oduzmu liječničke licence Boži Petrovu i Ines Strenji Linić iz Mosta te SDP-ovom Željku Jovanoviću.

Razlog je, kako je rekao, obmanjivanje javnosti po pitanju okolnosti smrti Mattea Ružića iz Zaprešića! Također, ministar Kujundžić je rekao da će se konzultirati s odvjetnicima i nakon toga vidjeti ima li osnove za kazneno gonjenje.

Prvi je na njegovu izjavu reagirao Željko Jovanović.

Mogu reći da sam šokiran najavom ministra Kujundžića koji je još jednom pokazao da on ne zaslužuje biti ministar i ukoliko se zaista na ovaj način pokušava obračunavati s kolegama koji ukazuju na njegovu nesposobnost kao rada ministra, mislim da će Hrvatska liječnička komora i Sud časti morati njemu izreći najstrožu kaznu. On se već jedanput pred Vijećom časti morao ispričati svim liječnicima jer ih je nazvao nesposobnim i lijenim neznalicama koje na štetu hrvatskih građana primaju plaću.

Posljednjim istupima gdje je omalovažavao rad i znanje kolegice Strenje Linić i Petrova još jednom je pokazao da je nedostojan biti ministar, a ova najava pokazuje da se potpuno izgubio i za dobrobit zdravlja hrvatskih građana smatram da ga Plenković treba najhtinije smijeniti, a očekujem podršku i svih kolega liječnika Hrvatske na ovu njegovu najavu, rekao je za Večernje vijesti Nove TV Željko Jovanović.

Podsjetimo, oporbeni zastupnici tvrde da je sustav hitne službe zakazao jer nije uspio spasiti život Matteu Ružiću, no obdukcijski nalaz je pokazao je da je 21-godišnji mladić osim astmatskog bronhitisa imao i srčanu manu, te da mu nije bilo pomoći.

Međutim, njegova majka je rekla da je šokirana nalazom te da “Matteo nikad nije imao srčanu manu”. Izjavila je da je on “kao dijete redovito primao cjepivo i odlazio na kontrole, a nedavno je polagao vozački i imao sistematski pregled”.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST