Krstičević: “Hrvatska neće platiti više”

Written by on 09/12/2018

Stižu nam novosti oko nabavke borbenih zrakoplova od Izraela, o čemu se intenzivno govori posljednjih par mjeseci.
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević poručio je da Hrvatska neće platiti ni kune više od najavljenog za nabavu 12 borbenih zrakoplova, i to sve nakon što je SAD poručio da Izrael mora prihvatiti zadane tehničke uvjete kako bi američka strana pristala na tu prodaju.

Natječaj je jasan. Bio je zakonit, transparentan. Znamo što smo tražili. Bilo je javno otvaranje, znaju se cijene. Nema, što se tiče Hrvatske, dodatnih troškova– rekao je ministar Krstičević

Upitan hoće li podnijeti ostavku ako taj posao propadne, odgovorio je da ne želi odgovarati na hipotetska pitanja te dodao kako uvijek vjeruje u ono što radi.

Kako piše Telegram, za nastalu situaciju postoje barem dva uvjerljiva objašnjenja: Pentagon je blokirao prodaju aviona pod pritiskom američkog vojnoindustrijskog kompleksa, ili je to napravio iz američkih unutarnjopolitičkih razloga koji nemaju veze ni s Izraelom ni s Hrvatskom. U svakom slučaju, ugrožen je posao od pola milijarde dolara koji bi trebao modernizirati hrvatske oružane snage, a zrakoplovstvu dati smisao postojanja.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST