Kriza u Agrokoru: sastali se Dalić, Ramljak i Beveridge

Written by on 02/02/2018

Foto: Screenshot N1

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić oglasila se o jučerašnjem sastanku s izvanrednim povjerenikom u Agrokoru Antom Ramljakom.

Do sastanka je podsjećamo došlo, nakon medijskih napisa da je Alixpartners, koji je zadužen za restrukturiranje Agrokora, angažirao domaće savjetnike, među ostalima, bivšu Ramljakovu tvrtku Texo Management.

Na upit je li znala za te angažmane, Dalić je odgovorila:

Sve tvrtke koje su angažirane kao savjetnici u Agrokoru, objavljena su njihova imena prije više mjeseci. Prazno političko lamentiranje, političke deklaracije, prebrojavanje savjetnika po nacionalnoj osnovi neće resturkturirati Agorkor i sačuvati radna mjesta. Politički cirkus koji se radi rezultat je činjenice da su s propašću Agrokora propali i brojni politički odnosi.

To je pokušaj da se zaustavi pretvaranje Agrokora u normalno funkcionirajuću kompaniju, dodala je Dalić i ustvrdila da se u tome posebno ističu neki politički predstavnici koji se snažno ističu u svojim ocjenama, a čija je jedina osobina da nigdje nikada ništa konkretno nisu radili.

Na upit ima li i dalje povjerenje u Antu Ramljaka, ministrica je odgovorila kako je jedino privremeno Vjerovničko vijeće mjerodavno da ocjenjuje njegov rad.

Vjerovničko vijeće nadzire rad izvanredne uprave, odobrava sve materijalne odluke izvanrednog povjerenika i očitovalo se da podržava rad uprave, savjetnika i podcrtalo njihov doprinos cijelom procesu. Ja tome nemam više ništa dodati.

Novinari su je također ponovno pitali tko je pisao lex Agrokor i je li u njegovoj izradi sudjelovao netko iz Texo Managementa, no ministrica Dalić nije bila raspoložena za odgovor pa je jednostavno odlučila – otići.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST