Konferencija za novinare Udruge Franak

Written by on 03/04/2019

Dobro došli na ovu svečanu konferenciju za novinare. Tako je započeo svoje izlaganja Elvis Sudar, predsjednik upravnog odbora udruge Franak nakon zadnje presude Vrhovnog suda.

Nakon druge revizije koju je objavio Vrhovni sud potrošači iz konvertibilnih kredita u švicarskim francima imaju pravni interes za tužbe.
Takvih dužnika ima 55 tisuća koji su konvertirali kredite u Švicarskim francima. Slučaj je vodila odvjetnica Patricia Đurić, za klijenta člana Udruge Franak.

Goran Aleksić, saborski zastupnik I aktivist udruge Franak objasnio je što ako se zakasni sa tužbom.

Svakome se isplati ići u tužbu osim možda onima koji su plaćali kredit samo godinu – dvije, trebaju staviti sve na papir i izračunati koliko je ostalo duga I koliko bi dobili presudom. Odvjetnica Đurić je nabrojala koje sve dokumente treba imati i priložiti uz tužbu.

Ono što nedostaje treba tražiti od banaka. Nešto se možda izgubilo, a nešto se možda nikad nije ni dobilo.
Je li moguće da neki sud nakon ovih revizija ipak spor riješ I korist banke I što onda ? Goran Aleksić.

Na koje činjenice se može naš sud pozvati na Europski sud ?

Na oduševljenje udruge Franak i svih oštečenih dužnika revizijom Vrhovnog suda, reagirala je Hrvatska udruga banaka koja je, između ostalog osudila pokušaj, kako kažu manipulacije medijima I prejudiciranje konačnih ishoda pojedinačnih sudskih postupaka. Goran Aleksić je ovako reagirao.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST