Konferencija za novinare stranke Rada i solidarnosti

Written by on 04/04/2019

Pod nazivom Tko se nije skrio magarac je bio održana je press konferencija stranke rada I solidarnosti. Glavna tema je bila zapravo sudbina i razlozi sadašnje situacije u posrnulim brodogradilištima 3. maj i Uljanik.

Za sudbinu ova dva brodogradilišta krivi su zaslužni a ne sposobni, glavni je zaključak do kojeg se postrepeno došlo analizom poslovanja 3. maja I Uljanika.

Prva je riječ imala Pročelnica Mirka Jozić koja je nabrojala sve vlade od 1992. do 2019. koje su uložile ukupno u brodogradilišta 35 milijardi kuna. Nabrajanje je počela sa prvom vbladom na čelu Josipa Manolića, pa nastavila..

A pokušano je i u sadašnjoj vladi Andreja Plenkovića.
Silne milijarde bez restrukturiranja, a da je do njega došlo mi danas o tome ne bi pričali. Predsjednik Odbora za gospodarstvo stranke, Dr. Ljubo Jurčić koji je podsjetio da je Hrvatski brod bio ne samo najsloženiji hrvatski proizvod nego I najprepoznatljiviji hrvatski brand. Svjetski brodari su ga visoko cijenili. Podsjetio je i da su na pressici ove stranke prije godinu dana zaključili…

Stečaj Uljanika je za Jurčića gotova stvar ali ne mora bit kraj za brodogradilište.

I Davor Štern misli da je stečaj jedini izlaz. Jedan od razloga današnje situacije je odlazak stručnih kadrova. Iako imamo dobar fakultet strojarstva I brodogradnje…

U tim tvrtkama ima kvalitetnog kadra koji bi mogli pomoći.

Političku konotaciju pada brodogradilišta iznio je Hrvoje Burić iz Rijeke, ujedno kandidat stranke rada I solidarnosti za europski parlament. Za njega je veza politike i uljanik grupe vrlo jednostavna.

Ne tako davno 3. maj je zapošljavao 5000 radnika I imali su projektne urede. Danas je sveden na 800 radnika. U Puli je prije bilo između 5 I 6 tisuća radnika ostalo je 1500. No to još nije najgore od svega. Burić kaže da je Uljanik namjerno uništen. Maksimilijan Percan kao predsjednik uprave 3. maja tome je doprinjeo pozajmicom od 523 miliona Uljaniku. Taj isti direktor je dobio novi mandat kao čelnik Uljanik grupe na 4 godine.

A Nino Jakovčić ?

Dakle novac koji smo svi mi uplaćivali u proračun indirektno se preljevao u tvrtku Danka Končara Adrija dizel. A zašto je namjerno, još uz sve to uništen Uljanik ?
U neposrednoj blizini brodogradilišta je prostornim planom planirana marina. Hrvoje Burić zaključuje ovaj frapantan kriminalni niz.

Milan Bandić kao predsjednik stranke je zaključio da je to slućaj prešutne kohabitacije IDS-a u Istri i lijeve opcije u Rijeci sa svim vladama i stranakama. Inače u javnosti ideološki različite ali…

Oni su odgovorni za financijsku dubiozu od 15 milijardi kuna. Što je radilo državno odvjetništvo svih ovih godina ?
Osim toga.

I sada dolazimo do poante naziva konferencije za novinare.

Svoje zapažanje o predizbornim križaljkama iznio je naš Gradonačelnik I predsjednik svoje stranke u emotivnom tonu.

I na kraju same pressice dobili smo ekskluzivu.

Nakon 1 satnog poučnog predavanja svi novinari nakon ovoga nisu imali ni pitanja ni primjedbi. Bolje od svakog komentara.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST