Konferencija za medije Mame i Tate Rončević

Written by on 01/04/2019

Foto: Facebook Marin Rončević

Roditelji male Mile koja boluje od teškog oblika leukemije gotovo će sigurno sutra na put u Sjedinjene Američke države. Sve ovisi o telefonskom razgovoru koji će obaviti sa bolnicom večeras u 21 sat.
Majka i otac došli su u Zagreb po vize i održali novinarsku konferenciju na kojoj su izvjestili da su prikupili i više nego je potrebno za liječenje. Otac Marin Rončević.

Još će na račun sjesti sredstva od nekretnina koje su prodali tako da će se višak upotrijebiti na slijedeći način.

I zaklada Nora Šitum jutros je objavila kako je kod njih skupljeno gotovo milijun i 650 tisuća kuna.
Da bi se spriječile situacije kojih je bilo u prošlosti kod prikupljanja pomoći za djecu, ovdje će se voditi stroga evidencija kod korištenja ovog novca. Otac Marin iz ove nevjerovatno uspješne akcije izvukao je neke opčenite zaključke koje je imao potrebu podijeliti sa građanima Hrvatske, pa tako kaže.

Oni stoje na raspolaganju jednog dana ako se nečije dijete razboli, sa logistikom i novcima. Osim što su otvoreni za pomoč drugima, obitelj ima i jednu molbu koja se tiče svih nas.

Što se tiče liječenja, detalji nisu dostupni javnosti jer je politika bolnice u Americi da se o tome ne izjašnjava, a to vrijedi i za procjenu uspješnosti liječenja. No nešto se ipak zna. Milina majka , Sanja Matijević Rončević.

Kontaktirali su i jednu bolnicu Švicarskoj potaknuti lavinom koja se pokrenula za pomoč maloj Mili.

Problemi koji se nama čine kao veliki i teški ne mogu se usporediti sa situacijom bolesnog djeteta kao što je njihova Mila. Sanja je uputila i jedno emotivno zapažanje.

U Americi će se povezati naši najveći znanstveni autoriteti Dragan Primorac, Ivan Đikić i naša profesorica Jelena Roganović iz Rijeke za koju otac Marin ne štedi riječi pohvale, i tvoriti će jedan Dream Team a to će iskustvo moći prenijeti ovdje. Tijekom cijele pressice Marin nije prestao hvaliti i zahvaljivati…


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST