Konačno počelo suđenje Bandiću zbog pogodovanja udruzi U ime obitelji

Written by on 06/09/2018

Foto: Screenshot N1

Čak tri godine nakon nakon podizanja optužnice, na zagrebačkom Županijskom sudu danas je počelo suđenje gradonačelniku Milanu Bandiću za “aferu štandovi.”

Bandića se tereti za pogodovanje udruzi U ime obitelji kojoj je besplatno ustupio gradske štandove i time, po tvrdnjama tužiteljstva, Zagreb oštetio za 300 tisuća kuna. Osim njega, u “aferi štandovi” još su optuženi Bandićev suradnik Ivica Lovrić i voditeljica Tržnica Zagreb Zdenka Palac.

Istina je spora ali dostižna. Strpljen, spašen!, rekao je Bandić prilikom dolaska na sud. Kako javljaju novinari, trojac se na suđenju izjasnio da se ne smatraju krivim. U cijelosti poričem sve što mi se stavlja na teret, kazao je zagrebački gradonačelnik.

Nakon što su se optuženi očitovali o krivnji uslijedili su uvodni govori tužiteljstva i obrane, a nakon čitanja dokumentacije – popodne bi kao prva svjedokinja trebala biti ispitana čelnica udruge U ime obitelji Željka Markić. Tužiteljstvo će kao dokaze, između ostalog, prikazati njezine mailove.

Podsjetimo, optužnica protiv Bandića u “aferi štandovi” potvrđena je nakon niza odgoda još prošlog srpnja – dvije i pol godine od podizanja, a pripremno ročište više je puta odgađano, kako zbog nemogućnosti uručenja poziva optuženicima, tako i zbog njihovih navodnih bolesti.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST