Kolinda traži očitovanje o propalom projektu nabavke borbenih zrakoplova

Written by on 11/01/2019

Foto: Wikimedia

Posao s izraelcima oko nabavke borbenih zrakoplova je i službeno propao. Vremena nema, traže se nova rješenja, stoga nije za čuditi kako je Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Mirka Šundova te zatražila da je izvijeste o propalom poslu s avionima.

Priča tu eće stati, u planu za ponedjeljak je i sjednica Vijeća za obranu s ciljem predstavljanja izvješća o postupku nabave borbenih zrakoplova. Predsjednica je zatražila od načelnika Glavnog stožera da na predmetnoj sjednici podnese detaljno izvješće o trenutačnom stanju borbenog zrakoplovstva.

Iako Krstičević pere ruke od odgovornosti za propali projekt nabavke, drugačijeg je misljenja SDP-ov Franko Vidovic. On pak smatra da odgovornost leži na troje ljudi koji su vodili ovaj posao – predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, premijeru Plenkoviću i resornom ministru Krstičeviću:

Podsjetimo kako se u međuvremenu oglasilo i veleposlanstvo SAD-a poručivši da su cijelo vrijeme bili jasni u vezi svih uvjeta nabavke F-16ica.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST