Kolinda Grabar Kitarović predstavila demografske mjere

Written by on 11/06/2018

Foto: Screenshot HRT

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović nešto više od sat vremena predstavljala je na Pantovčaku svoje demografske mjere.

„Riječ je o životnom pitanju i pitanju opstanka hrvatskog naroda, jer sve je manje rođene djece, a radno sposobna populacija odlazi iz države“, kazala je uvodno predsjednica, podsjetivši da je demografsko pitanje istaknula i u svojem izbornom programu.

Rekla i kako je plan mjera koji će danas predstaviti pisala osobno u suradnji sa svojim savjetnicima, te da je taj plan „radni dokument“, i namjera mu je potaknuti javnu raspravu u koju moraju biti uključeni svi čimbenici društvenog, političkog i gospodarskog života u Hrvatskoj.

Predsjednica je nakon analize prešla na mjere. Rekla je da je porezna reforma ključ, te da je glavni cilj smanjiti porezna davanja i povećati neto plaću. Kao drugu ključnu reformu navela je reformu javne uprave koja mora biti funkcionalna te ju se mora digitalno transformirati i smanjiti mogućnost korupcije.

Kad je riječ o mjerama obiteljske politike, Predsjednica je rekla da je problem u nesrazmjeru između želje za djecom i materijalnih okolnosti. „Moramo uvesti univerzalan dječji doplatak., a na pitanje koliko to košta mogu jedino odgovoriti – koliko košta budućnost”, rekla je Kolinda Grabar Kitarović.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST