Kolinda Grabar Kitarović ponovno na listi najmoćnijih žena svijeta

Written by on 05/12/2018

Objavljena je lista najmoćnijih žena svijeta, i na njoj se ponovno našla predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je „prešišala“ i velike zvijezde.

Američki časopis Forbes objavio je, petnaestu godinu zaredom, svoju rang-listu 100 najmoćnijih žena na svijetu. Na prvom mjestu je, već osmu godinu zaredom, njemačka kancelarka Angela Merkel, a potom slijedi britanska premijerka Theresa May.

Na 47. mjestu je naša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je tako na listi ispred velikih zvijezda poput pjevačica Beyonce i Taylor Swift te šefice europske diplomacije Federice Mogherini.

Ipak, Grabar-Kitarović je pala u odnosu na lanjsku poziciju kada je bila na 39. mjestu. Forbes o njoj između ostalog kaže: “Ona je najmlađa predsjednica Hrvatske ikad, kao i prva žena izabrana na taj položaj. Za vrijeme Svjetskog prvenstva, iskoristila je izboreno drugo mjesto svoje zemlje za unaprjeđivanje odnosa, posebno s Rusijom i predsjednikom Putinom.

Inače, pri formiranju rangliste mjerili su četiri faktora: novac, prisutnost u medijima, sfera utjecaja i utjecaj svake od žena s popisa.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST