Kod Zlarina se srušio vojni helikopter koji je Hrvatska dobila na poklon od SAD-a

Written by on 27/01/2020

Foto: MORH

Kod Zlarina je u more pao helikopter.

Na terenu su brojne službe. Još se ne zna koliko je ljudi bilo u helikopteru niti jesu li ozlijeđeni, no kako je objavio MORH, riječ je o vojnom helikopteru.

“Obavještavamo vas da je u Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 11.06 sati zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter.

“U području otoka Zlarina i Zlaća došlo je do pada helikoptera Kiowe OH-58 D tijekom trenažnog leta koji je započeo u ponedjeljka 27. siječnja 2020. u 10,30 sati. Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade. Pravovremeno ćemo izvijestiti javnost o detaljima”, objavio je MORH.

“Odmah po dojavi na mjesto događaja su upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba,  vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost”, objavila je policija.

Riječ je o helikopterima koji su odnedavno u sastavu MORH-a, a Hrvatska vojska dobila ih je na poklon od SAD-a.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST