Keleminec opet spalio Novosti pred Srpskim narodnim vijećem

Written by on 12/09/2017

Foto: Facebook Dražen Keleminec

Desetak pripadnika stranke A-HSP, koje je predvodio njezin predsjednik Dražen Keleminec ponovno je prosvjedovalo pred sjedištem Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu.

Ovoga puta zapaljena su dva primjerka tjednika Novosti preko čijih su naslovnica bili zalijepljeni naslovi Idi bre pa se leči i Lepo gore lepe novine.

Zapalili su ih Dražen Keleminec i čovjek koji se predstavio kao Nikola Krklješ, pripadnik srpske nacionalne manjine, koji je rekao da se protivi politici Milorada Pupovca, predsjednika Srpskog narodnog vijeća.

Policija je nadgledala skup i okupljene nije privela, ali jest jednu osobu koja je prosvjedovala protiv čina paljenja novina. Muškarac je vikao prosvjedujući protiv desničarskog skupa te nakon što je Keleminec pozvao policajce da reagiraju, oni su tog čovjeka udaljili, javlja Nova tv.

Keleminec je rekao da je proteklih dana bio na ispitivanju u policiji zbog skupa održanog prije deset dana, kada je također spaljen primjerak Novosti, ali da mu policija ne može ništa jer novine nisu paljene na javnoj površini, već u kanti.

Referirajući se na nekoliko naslovnica Novosti, Keleminec je kazao i da je podnesena kaznena prijava protiv Milorada Pupovca zbog poticanja na terorizam te širenje rasne i nacionalno etničke mržnje. Tvrdi, naime, da je taj tjednik ciljano poticao na uništavanje i paljenje državnih i javnih objekata.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST