Jučer rasprava o SDP-ovoj interpelaciji, a danas glasanje

Written by on 15/02/2019

Sabor je raspravljao o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade zbog propale kupnje borbenih aviona F-16 od Izraela. Interpelaciju je potpisalo 16 SDP-ovih saborskih zastupnika, kojom, kažu, željeli prisiliti Vladu da u parlamentu pred zastupnicima sumira sve ono što se dogodilo i što je pošlo krivo u propaloj kupnji aviona.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ocijenio je da je zbog afere s nabavom borbenih aviona izgubila vrijeme, teško stečeni ugled i novac, a s druge strane sabornice SDP-ovce su podsjećali na netransparentne remonte MIG-ova u vrijeme njihove vlade.

Premijer Plenković je taj koji laže i nastavlja lagati. Jasno je da je papir upozorenja postojao, da su premijer, ali i predsjednica i ministar bili upoznati s uvjetima prodaje, a lagali su da nisu– navodio je Bernardić.

Predsjednici Republike uputio je pitanje je li njezin predstavnik bio na otvaranju ponuda za avione. “Ako tvrdite da ništa ne znate, što je on tamo radio i zašto ste ga slali?”, čudio se čelnik SDP-a.

Resornog je ministra pak pitao je li točno da se njegova bivša firma naknadno upisala u registar i održavanje i servisiranje aviona.

Premijer Andrej Plenković je potom uzvratio da Vlada odbacuje sve navode iz interpelacije kao neosnovane, neutemeljene i netočne.

Stoga predlažem Hrvatskom saboru da odbije prijedloge zaključaka iz interpelacije. Pitanje nabava višenamjenskog borbenog aviona odgađano je posljednjih 15-ak godina, dijelom zbog ekonomskih razloga, ali i zato jer nije postojala politička volja– kazao je Plenković.

U Saboru će se danas glasati o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade zbog propale nabave borbenih aviona. Glasat će se i o Izvješću o provedenoj provjeri broja i vjerodostojnosti potpisa birača i zakonitosti postupka prikupljanja potpisa i zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma građanskih inicijativa Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj. Prije glasanja na dnevnom redu su rasprave o dvije točke, Izvješću o provedbi Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga u Hrvatskoj za 2019. te konačnom prijedlogu izmjena Zakona o šumama, predlagatelja zastupnika Ivana Lovrinovića i Kluba zastupnika HSS-a.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST