Još jedna sudska odluka, kada su u pitanju Švicarci protiv banaka

Written by on 04/02/2019

Foto: facebook

Udruga Franak javila je o još jednoj pobjedi nad bankama. Zadarski općinski sud donio je u četvrtak presudu u korist potrošača nakon konverzije kredita u švicarskim francima. Na temelju te presude Hypo/ Addiko banka mora platiti 100.000 kuna preplaćenih i zateznih kamata te još 14.000 kuna sudskih troškova.

Zadarski sudac Tomislav Bago donio je još jednu presudu nakon konverzije CHF kredita time je potvrdio da su preplaćene kamate pravo dužnika i da on ima pravo, unatoč konverzije dobiti preplaćene kamate. Mi sada nestrpljivo čekamo da Vrhovni sud konačno donese odluku koja će biti i konačna za sve sudove u Hrvatskoj , o tome imamo li pravo nakon konverzije na obeštećenje– pojašnjava čelnik Udruge Franak i saborski zastupnik SNAG-e Goran Aleksić.

I dok gledamo dobre primjere presuda, oštećeni korisnici kredita ne mogu samo sjediti i čekati. Nad glavama im visi rok do kada moraju predati tužbe.

Vrijeme curi jer 13.06. ove godine je rok nakon kojega će biti kasno tužiti za preplaćene kamate. Zbog toga stalno apeliramo i inzistiramo prema Vrhovnom sudu da što prije donese tu odluku. Ja očekujem da bi ona morala biti svaki čas donesena i nadam se da će tako i biti– zaključuje saborski zastupnik Goran Aleksić.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST