Jesmo li na pragu revolucionarnog otkriča

Written by on 07/01/2019

Foto: facebook

Iz Velike Britanije stižu odlične vijesti za sve oboljele od dječje leukemije, no naravno sa tko bombastičnim najavama treba biti jako oprezan. Naime, tijekom zadnjih desetljeća širom svijeta javljali su se razni stručnjaci i naučnici tvrdeći da su pronašli lijek protiv raka, no na žalost kasnije se ispostavljalo kako se radi o netočnim informacijama.

Zadnji u nizu znanstvenika koji je uvjeren da je na dobrom putu je Britanac Mel Greaves koji tvrdi da je na najboljem putu da većinu djece poštedi akutne limfoblastične leukemije, jedne od tri najčešće zloćudne bolesti u dječjoj dobi.

Greavesa i njegove ideje znanstvenici sve više shvaćaju vrlo ozbiljno, odnosno vjeruju da je njegova teorija o “dva udara” točna. Činjenica jest da taj britanski znanstvenik sa Instituta za istraživanje raka u Londonu već tri desetljeća pokušava otkriti tajnu dječje leukemije, a za svoj rad nedavno je proglašen vitezom jer za njegovu teoriju “dvostrukog udara” ima sve više argumenata.

Sa podosta nadanja i sreće , no i sa dozom skepse, vijest o možebitnom otkrivanju pravog lijeka protiv te opake bolesti ova vijest primljena je i u Hrvatskoj.

 

Ova ideja je jako interesantna. Pojednostavljeno rečeno Greaves bi jednim pripravkom ili slikovito rečeno jednim jogurtom riješio probleme sa akutnom limfoblastičnom leukemijom kod djece. Po njegovom mišljenju radi se o dva “okidača” . Jedan je genetski uvjetovan,a drugi se događa u kasnijem životu djeteta. Nebih volio da se ova vijest koristi senzacionalistički obzirom da se i naša udruga  svoja zasnanja i usluge koje pružamo svojim članovima zasniva isključivo znanosti, medicini i farmaceutskim dostignučima– pojasnio je predsjednik Hrvatske udruge leukemija i limfoma, Dražen Vincek.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST