Jel HDZ danas Mađarskoj prepustio INA-u ??

Written by on 20/02/2019

Foto: INA facebook

U Saboru su SDP-ovci danas branili svojih 300-tinjak amandmana na izmjene Zakona o INA-i koje su podnijeli jer nije bio u redovitoj, već u hitnoj saborskoj proceduri, prozivajući HDZ-ovce da se njihov slogan “Vjerodostojno” odnosi jedino na “vjerodostojnu izdaju povjerenja birača”, jer Vlada predaje INA-u u ruke Mađara te izdaje nacionalne interese.

Prije samog glasanja oporba je još jednom, tražeći stanku željela upozoriti vladajuće,a i hrvatsku javnost o mogućoj štetnosti ovog novog Zakona.

Trebamo konstatirati činjenicu da HDZ na ovaj način pokušava oprati ruke kao Pilat. To što će vas poslije iskoristiti da nije on kriv jer ste vi donijeli zakon, to je druga stvar. Isto tako trebamo znati da se ovo danas događa zbog već poznate sudske trakavice i priče o bivšem predsjedniku HDZ-a. Krenuli ste u mandat s pričom da ćete kupiti Inu, a danas završavate s pričom da će Hrvatska nepovratno izgubiti Inu. Nemojte biti sudionici u pljački koja traje od 2001. godine – pozvao je MOST-ov Božo Petrov vladajuće zastupnike dodavši da će, ako glasuju za zakon, potpisati smrtnu presudu i smrtni list za Inu.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić zatražio je drugo čitanje zakona.

Ovo dolazi po hitnom postupku nakon tajnog razgovora Plenkovića i Orbana i može imati pogubne posljedice za Hrvatsku i za radnike sisačke rafinerije. Jeste li svjesni što radite? Nastavljate posao koji je započeo Sanader i predajete Inu u ruke mađarskog MOL-a. To je direktna izdaja nacionalnih interesa – tvrdi Bernardić dodavši kako vladajućoj većini nije stalo do Hrvatske, ni do radnika ni do radničkih prava.
Nakon stanke SDP-ovci su povukli svoje amandmane,a nakon toga je Davor Bernardić pozvao zastupnika da izađu iz sabornice kako nebi sudjelovali u glasanju o ovom zakonu o INA-i.

Nakon svega izmjene Zakona o privatizaciji INA-e usvojene su unatoč odlasku oporbe iz sabornice i to sa 74 glasa ZA.

Označeno s

Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST