Javni poziv za sufinanciranje solarnih panela – država sufinancira do 75.000 kuna

Written by on 23/09/2019

Foto: portalosuma.hr

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je 18.09.2019. objavio javni poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama u Hrvatskoj, za što je osigurano sveukupno 20 milijuna kuna.

Da biste ostvarili pravo na sufinanciranje, morate biti vlasnik ili suvlasnik obiteljske kuće u kojoj je više od 50 posto površine namijenjeno stanovanju. Kuća mora biti legalna s građevinskom dozvolom.

Ovisno o lokaciji, za takve sustave i nadzor možete dobiti 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno maksimalno do 75.000 kuna. Na 80-postotnu potporu (maksimalno 75.000 kuna) možete računati ako stanujete na području posebne državne skrbi, 60 posto poticaja (maksimalno 56.250 kuna) dobivate ako vam je stambena nekretnina na brdsko-planinskom području ili drugoj skupini otoka, a 40 posto (maksimalno 38.000 kuna) ako živite u bilo kojem drugom dijelu Hrvatske.

Sufinanciranje Fonda omogućit će vam kraći rok povrata investicije, koja je zasad još uvijek visoka, ali se dugoročno isplati.

Projekt sadrži podatke o investitoru, građevini i priključnoj snazi, troškovnik opreme, radova i stručnog nadzora, dokaz o uporabljivosti instalacija te planirani termin priključenja.

HEP provjerava kakvo je stanje instalacija i može li se kuća priključiti na elektroenergetski sustav te, ako je sve u redu, u roku od dva tjedna odobrava projekt, a s njima trebate trebate dogovoriti ugradnju dvosmjernog brojila koje prati proizvodnju i potrošnju električne energije, prenosi tportal.hr.

Više informacija možete pronaći na stranici Ministarstva: http://www.fzoeu.hr/hr/nacionalni_javni_pozivi_i_natjecaji/

Poziv za sufinanciranje otvoren je do iskorištenja sredstava ili najkasnije do kraja godine.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST