Izraelu rok do 11. siječnja

Written by on 03/01/2019

Očekujemo konačna i jasna očitovanja Izraela i SAD-a o nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova, a nakon toga ćemo donijeti odluke – izjavio je na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković.
Podsjetio je kako postoje poteškoće između Izraela i SAD-a u kontekstu dobivanja tzv. suglasnosti za transfer tehnologija trećoj strani, pri čemu je u konkretnom slučaju Hrvatska treća strana.

S druge pak strane Ministarstvo obrane Republike Hrvatske zatražilo je od Države Izrael da nas službeno izvijesti do 11. siječnja 2019. godine je li Država Izrael u mogućnosti isporučiti avione koji su ponuđeni na međunarodnom natječaju, a koje je Republika Hrvatska odabrala u transparentnom postupku.

Zasad ništa nije propalo, niti je napravljena ikakva šteta. Nitko nije ništa loše napravio. Od kud sam ja znao ako su oni stavili u papirima i u dokumentima da je to njihova odgovornost, sada bi ja trebao biti odgovoran vezano uz treću stranu. Ja sam već jednom odlazio… Ne smatram se odgovornim da smo niti ja niti moj tim napravili išta loše za Hrvatsku– izjavio je ministar obrane Damir Krstičević.

Na pitanje uživa li i dalje povjerenje premijera kaže “da je već jednom odlazio i da je uvijek spreman otići ako će njegov odlazak pomoći ili procesu ili Hrvatskoj”.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST