Izgleda da polako slabi Bernardićev otpor

Written by on 16/09/2018

Foto: Screenshot N1

Za danas je najavljen nastavak tajnovitog sastanaka od prošlog petka na kojem su dojučerašnji mentori i saveznici pokušali nagovoriti Davora Bernardića da podnese ostavku na mjesto predsjednika SDP-a. Isto tako, za ponedjeljak je sazvan i nešto širi sastanak predsjedništva i Kluba zastupnika SDP-a što u svakom slučaju govori kako se stranka nalazi na prijelomnici i da podjele unutar SDP-a više nisu „javna tajna“ već činjenica koje su svi svjesni.

Nije pitanje hoćemo li se podijeliti, to se već dogodilo, nego hoćemo li se ponovo ujediniti. Vjerujem da će SDP ostat jedinstven i da ćemo u ponedjeljak pronaći rješenje za da nastavimo dalje raditi. Mislim da nas Hrvatska treba i mislim da je vrijeme da se malo „skuliramo“ – znakovit je bio Arsen Bauk.

Neformalno Predsjedništvo SDP-a koje će se dakle, danas ponovno sastati i to u Bosiljevu, dalo je rok Davoru Bernardiću da do ponedjeljka razmisli o tome je li ipak spreman dati ostavku. Ako se to ne dogodi, Predsjedništvo bi moglo glasati o podršci Bernardiću.

Kako stvari stoje, čini se da slamanje Bernardićeva otpora ipak ide ka njegovu samovoljnom povlačenju kroz razumni rok, a kao supstitucija navodno mu je ponuđeno prvo mjesto na listi za Europski parlament na izborima iduće godine.

Sve ovo Zlatko Komadina je jučer praktički potvrdio medijima, rekavši u jednom intervjuu po prvi puta otvoreno da se razmatraju sve opcije Bernardićeva odlaska.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST