Izbori za 10. saziv Hrvatskog sabora

Written by on 05/07/2020

Foto: studentski.hr

U 7 sati otvorena su birališta za 10. saziv Hrvatskog sabora.

Izbore, na kojima se bira 151 saborski zastupnik, provodi oko 75 tisuća ljudi, u skladu s propisima i preporukama. U Hrvatskoj se glasuje na više od 6.500 redovnih biračkih mjesta, dok se u 42 države svijeta glasuje se na njih 112.

Paravani i glasačke kutije su postavljeni na način da se poštuje međusobna udaljenost birača od metra i pol, a na ulazima u prostorije postavljeni su dezinficijensi. Birači na biračko mjesto ulaze jedan po jedan te na ulasku moraju dezinficirati ruke, preporučeno im je nošenje maski, rukavica i kemijskih olovaka kojima će glasovati. Ako glasate s maskom, prije samog glasovanje morat ćete ju nakratko skinuti, zbog provjere identiteta.

Iz Državnog izbornog povjerenstva su izvijestili kako su sva biračka mjesta uredno otvorena i kako početak glasovanja protječe bez problema. Ostat će otvorena večeras do 19 sati, a DIP će prve rezultate objaviti na svojim web stranicama u 21 sat, nakon čega će ih ažurirati svakih 15 minuta. Podatke o odazivu objavit će u podne i u 17 sati.

Na posebnim biračkim mjestima glasaju danas zatvorenici, posade brodova, štićenici domova za starije i nemoćne i hrvatski vojnici. Za vojnike je otvoreno šest biračkih mjesta, tri u Hrvatskoj, u vojarnama u Zagrebu, Splitu i Udbini te tri u inozemstvu, u veleposlanstvu u Prištini, u kampovima u Afganistanu i u vojarni u Poljskoj.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST