Ivica Todorić stigao u Remetinec!

Written by on 08/11/2018

Foto: Screenshot HRT

Točno godinu dana nakon što je po tjeralici uhićen u Londonu, Ivica Todorić izručen je Hrvatskoj.

U avionu je bio odvojen od ostalih putnika i u pratnji hrvatskih i engleskih policajaca – ušao je prvi, a izašao zadnji te je u zagrebačku zračnu luku ‘Franjo Tuđman’ sletio oko 21 sat. Nakon toga je policijskim kombijem ekspresno prebačen u Remetinec jer je na snazi odluka o određivanju istražnog zatvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

I dok se od Todorića nije mogla dobiti izjava, njegova supruga Vesna u avionu se kratko obratila novinarima. Na pitanje smatra li njezin suprug da će biti oslobođen, ovako je odgovorila:

Na konstataciju novinarke da ga se sumnjiči za višemilijunsku pronevjeru, Vesna Todorić je prilično uzrujano rekla:

MUP je potvrdio da je predaja u zatvor protekla “bez ikakvih problema”. U pritvorskoj jedinici, Ivica Todorić bit će sam, a danas će u prijepodnevnim satima biti prepraćen istražnom sucu, koji će odlučiti hoće li mu biti određen jednomjesečni pritvor.

Protiv Todorića je, podsjetimo, pokrenuta istraga zbog sumnji u izvlačenje više od milijarde kuna iz njegove bivše tvrtke – Agrokora. U istrazi je za ispitivanje ostao još samo jedan svjedok do kojeg ne može doći hrvatsko pravosuđe.

Ako mu sud usvoji žalbu na pritvor, Todorić bi uskoro mogao izaći iz Remetinca i braniti se sa slobode, rekao nam je ranije odvjetnik Branko Šerić:

I ono što sve zanima, koliko bi suđenje u slučaju Agrokor moglo trajati?

Odvjetnik Šerić uvjeren je da Todorića u Hrvatskoj čeka fer suđenje:


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST