Istražno povjerenstvo za Agrokor s radom počinje 3. 11., prvi svjedoči Todorić

Written by on 12/10/2017

Foto: www.ivicatodoric.hr

Održana je prva, pripremna sjednica Istražnog povjerenstva za Agrokor na kojoj su donesena dva zaključka. Prvi je da će se prva redovna sjednica Istražnog povjerenstva održati 3. studenog, a druga je da će se za prvog svjedoka pozvati vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić.

Koristim priliku da ga i javno pozovem na svjedočenje, a bit će mu poslan i poziv na kućnu adresu. Pozivam ga da se spremi, iz odluke je jasno na koje okolnosti treba svjedočiti i ovdje ga očekujemo 3. studenog, rekao je predsjednik povjerenstva Orsat Miljenić te je ponovio da će sjednice povjerenstva biti javne, osim kada to ne bude moguće zbog službene tajne.

Todorić je pak u svojoj novoj objavi na blogu pod nazivom „Istina o Agrokoru“ komentirao konsolidiranu reviziju poslovanja koncerna Agrokor. Tvrdi da su netočne brojke koje je objavio Vladin povjerenik Ante Ramljak te je ustvrdio da netko pokušava ukrasti ogroman novac iz Agrokora.

Dosta toga je u financijskom izvješću napravljeno netočno i protuzakonito s puno manipulacija. Brojke dugovanja prema dobavljačima i brojke prema kreditima i zajmovima su točne, a Agrokor je bolje stajao 2016 godine!, objavio je Todorić.

Ustvrdio je i da Agrokor nije trebao nikakvu zakonsku zaštitu nego, kako je napisao, potporu grupe ljude iz vlasti, za koje će se narednih dana vidjeti da nanose štetu i Hrvatskoj i svim dionicima u Agrokoru.

Na sjednici Vlade o Agrokoru je ponovno govorio premijer Plenković. Istaknuo je da je izvješće revizije otkrilo dubinu problema koji su postojali u koncernu. Bilo je nužno angažiranje revizorske kuće, a sada je na upravi reforma per se i ona će obilježiti čistilišni trenutak poslovanja u hrvatskom gospodarstvu.

Ne smijemo zaboraviti da je spriječen negativni efekt na financijski sustav. Sve to je prevenirano Lex Agrokorom i postavljanjem izvanredne uprave. Očekujem nastavak procesa restrukturiranja i da će doći do nagodbe, ponovio je još jednom Plenković.

Iz Ministarstva gospodarstva pak uporno odbijaju reći tko je imenom i prezimenom sudjelovao u pisanju lex Agrokora koji nailazi na brojne kritike. Novinari su to upitali ministricu obrazovanja Blaženku Divjak i ministra uprave Lovru Kuščevića, no oni tvrde da ne znaju tko je pisao zakon.

Istražno povjerenstvo za Agrokor bila je glavna tema jutros u Saboru. Unatoč tome što su se HDZ i SDP na prvi pogled dogovorili oko osnivanja povjerenstva izgleda da zajedništva baš i nema. Što se to događalo između Gordana Marasa i  Branka Bačića poslušajte ovdje:

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST