Ispitana sutkinja Trgovačkog suda uhićena zbog korupcije u stečajevima

Written by on 15/11/2017

Foto: Ilustracija

U Uskoku je završeno ispitivanje uhićenih zbog navodnih pogodovanja u stečajnim postupcima. Među njima su sutkinja zagrebačkog Trgovačkog suda Vesna Malenica i stečajni upravitelj Pero Hrkać. Sumnja se da su zajedno sa još trojicom osumnjičenih, od 2008. do ove godine na više stečajnih postupaka međusobno podijelili više od 27 milijuna kuna, dok se ukupna šteta penje na 45 milijuna kuna.

Nakon ispitivanja, odvjetnik Vesne Malenice, Veljko Miljević izjavio je da je njegova klijentica odgovorila na sva pitanja: „Gospodarska djela su u pitanju. Ona nije prvookrivljena, u ovoj fazi nije čak ni osumnjičena“, rekao je Miljević o statusu svoje klijentice. Na upit za što je se konkretno tereti, odvjetnik Miljević pozvao se na tajnost istrage.

Prema pisanju medija, navodno se, među ostalim, pogodovalo u slučajevima Komercijalne banke, Glumina banke i Gredelja. O kojem je točno razdoblju riječ, Miljević je rekao da je riječ o razdoblju koje započinje čak prije 10 godina. Prema uobičajenoj praksi, očekuje se odluka o pokretanju istrage i eventualno zatraživanje određivanja istražnog zatvora.

Inače, akcija uhićenja je prema neslužbenim podacima bila planirana za danas ujutro, no zbog curenja podataka realizirana je jučer kasno popodne. Do ove promjene plana navodno je došlo nakon što je netko iz sustava dojavio sutkinji Malenici da će biti uhićena.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST