Izvukli smo najvažnije detalje o HDZ-ovčevom premlaćivanju supruge

Written by on 04/10/2017

Foto: hdz.hr

Jučer je u medijima odjeknula vijest da je požeško-slavonski župan HDZ-ovac Alojz Tomašević priveden jer je izudarao suprugu Maru Tomašević koja je zbog toga završila u bolnici. Tomašević je nakon privođenja nestao iz javnosti i, kako prenose mediji, nije se posljednja dva dana pojavljivao na poslu.

Premijer i predsjednik HDZ-a raspustio je županijski HDZ , no s mjesta župana ga je gotovo nemoguće smijeniti ukoliko sam ne podnese ostavku pa je upitno hoće li HDZ-ov obiteljski nasilnik doista snositi stvarne političke posljedice.

Posebno zgražanje izazvala je retorika lokalnih HDZ-ovaca koji su za jedan portal sklon desnom krilu te stranke izjavili, između ostalog, kako je Tomašević “suprugu udario samo jednom” te da je “viđena kako nekoliko sati kasnije hoda gradom.”

U međuvremenu se doznalo da to nije prvi put da je Tomašević digao ruku na suprugu. Ona sama za Index.hr je priznala da ju visokopozicionirani HDZ-ovac mlati već godinama, kao i da je o tome obavijestila Plenkovića.

Plenković okrivio “mlade suradnike”

“Poslala sam dva maila gospodinu Plenkoviću još prije ovih izbora, ali nisam dobila odgovor. Htjela sam ga upozoriti da takva osoba kao što je moj muž ne može obnašati tu dužnost i da nešto poduzme. Odgovor nisam dobila, žao mi je”, rekla je za Index.

Postojanje spornog maila potvrdio i sam Plenković, no rekao je da mail nikada nije došao do njega, za što je okrivio mlade stranačke suradnike.

“To nije bilo prineseno mojoj pozornosti, ali da jest, ja bih reagirao. Žao mi je što to nije bilo ranije, potkrala se greška. Ima puno dopisa koji su anonimni, a on je u šumi tih mailova bio nedovoljno percipiran od strane mladih suradnika u stranci”, rekao je Plenković.

Molila Plenkovića da učini nešto

U nastavku u cijelosti prenosimo sadržaj maila Mare Tomašević Plenkoviću koji je objavio Index.hr:

“Poštovanje, gospodine Plenković!

Još jednom vas molim da nešto poduzmete što se tiče Alojza Tomaševića. Neka se makne s dužnosti koju obnaša kako ne bi naštetio vama i stranci. Čovjek koji je nasilnik u svojoj obitelji, koji mlati svoju ženu, koji razbija mobitel supruzi, koji prijeti i diže nož na suprugu da će zadaviti, izbosti, zaklati suprugu… Da će supruga vidjeti sve kad prođu izbori…

Takvoj osobi nije mjesto na toj dužnosti i stoga vas molim da nešto učinite jer ću u protivnom sve iznijeti u javnost…

Lijep pozdrav”, piše u mailu.

Poznat po nasilničkom ponašanju

Policija je, prema neslužbenim informacijama koje je prenio 034 portal, Tomaševiću pretresla kuću i oduzela oružje koje je u njoj pronašla.

Inače, HDZ-ovu županu nije prvi put da se u javnosti spominje njegovo nasilničko ponašanje. Krajem 2015. godine sukobio se, naime, s jednim aktivistom Živog zida. Snimka tog sukoba dospjela je u javnost u veljači 2016. godine kad se upravo Tomašević spominjao kao mogući ministar branitelja i nasljednik Mije Crnoje, ministra s najkraćim stažom u vladi.

 

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST