Ima li rješenja za Uljanik?

Written by on 13/09/2018

Foto: Screenshot N1

U Puli će se danas održati posebna sjednica Vlade a glavna je tema Uljanik.

Sudbina Uljanika i dalje je neizvjesna, radnicima ovaj tjedan treba sjesti obećana plaća za kolovoz, a ministar gospodarstva Darko Horvat jučer se sastao s Uljanikovim kupcima iz Kanade i Norveške i nagovarao ih da ne otkazuju planirane gradnje brodova. O detaljima tog sastanka za Novu tv je rekao:

Tri broda će najvjerojatnije biti otkazana, ali tri broda koja u ovom trenutku i u dokumentu koji mi danas zovemo ‘plan restruktuiranja’ jesu predviđeni za otkazivanje. Jedan od brodova koji je u ovom trenutku u visokoj fazi izvršenosti, dakle on je gotov na razini 70 posto, zajedničkim snagama pronaći ćemo modalitet da ga dovršimo i isporučimo norveškom naručitelju.

Računi i pulskog i riječkog brodogradilišta su u blokadi, pa hoće li ovaj tjedan radnici dobiti plaće za osmi mjesec?

Ja sam siguran da ćemo mi do 15. naći model temeljem kojeg će radnici dobiti plaću. Radimo na tome da plaća krene sutra, da li će do kraja zaključavanja platnog prometa ona biti isplaćena gotovo svim radnicima, to ćemo vidjeti. Ja priželjkujem takav scenarij. Ne bude li nekakvih problema, to će se i dogoditi.

Upitan hoće li Vlada danas donijeti konačnu odluku o sudbini Uljanika, ministar je rekao kako ne očekuje nikakvu konačnu odluku, već to da će vlada na čelu s premijerom Plenkovićem hrvatsku javnost i sve zainteresirane strane upoznati s konkretnim stanjem hrvatske brodogradnje, a posebno sa stanjem u brodogradilištima 3. maj i Uljanik. Inače, prije te sjednice, premijer Plenković posjetit će pulsko brodogradilište.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST