Iggy Pop ima novi album Free

Written by on 27/09/2019

Poznati pjevač i glazbenik, lider proto punk grupe The Stooges, Iggy Pop, objavio je novi album Free.
Novi album podosta se razlikuje od prethodnog Post Pop Depression (2016) koji je snimljen u produkciji Josha Hommea iz Queens Of The Stone Age. Josh Homme se na tom albumu javlja i kao gitarist i pjevač pa je cijeli materijal nalikovao na inačicu QOTSA.
Na novom albumu Iggy Pop se odmakao od zvuka punka i zašao u, za njega neuobičajene, vode kontemplacije i recitala. Kao gost glazbenik potpisan je jazz umjetnik Leron Thomas na trubi dok u hit singlu “James Bond” gitaru svira Sarah Lipstate.
No Iggy Pop si može dozvoliti takav pomalo avangardni odmak. Radi se o glazbeniku koga se smatra ocem punk glazbe. Iako je ostao vjeran rock izražaju, Iggy je ipak najveću slavu postigao pop rock hitovima “The Passenger” sa albuma Lust For Life (1977) te “Real Wild Child” koji se nalazi na uspješnom albumu Blah Blah Blah (1986).
Novi album Free je njegov dvadeseti samostalni studijski. Snimio je jedan album uživo, objavio dvije kompilacije te 15 singlova.
Ovim brojkama treba pridodati diskografiju s grupom The Stooges koja je također obilna; pet studijskih i sedam uživo albuma, četiri kompilacije, tri boxseta i 24 singla.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST