I danas u Saboru vrlo burno

Written by on 31/10/2018

Foto: Screenshot Youtube

Saborski zastupnici su,prije odlaska na dvotjedni „godišnji“ izglasali novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti, kojim se uređuje rad u domovima zdravlja, donose promjene u organizaciji hitne medicinske pomoći, funkcionalno povezuju bolnice i osnažuje palijativna skrb.

Među ostalim, novi zakon predviđa dežuranje liječnika koncesionara u domovima zdravlja vikendima i blagdanima. Kad je riječ o zakupu ordinacija, u zakup će se moći ići po određenom redoslijedu, a 25 posto ordinacija i dalje će ostati pri domovima zdravlja.

No, prije svega saborski dan počeo je burno raspravom o već „legendarnom otpustu dugova najbogatijima. Mostov Nikola Grmoja je situaciju pokušao objasniti na primjeru supruga ministtrice europskih i vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić.
– Ova vlada ide iz afere u aferu. Ovo je ministrica koja štiti protupravno trošenje novca u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i sada njenom mužu, koji je milijunaš koji je utukao 5 milijuna kuna u jedan štetni projekt, njemu grad Zagreb otpušta dugove kao socijalnom slučaju. Pa, jel vi shvaćate kakvo to zgražanje izaziva kod ljudi- vrištao je Grmoja.

Nešto kasnije je sa 74 glasova protiv i 48 za, Sabor odbio osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor. Evo što o svemu kaže član vladajuće koalicije , predsjednik HSLS-a Darinko Kosor:

– Vi znate da sam ja napravio tri tematske sjednice Odbora za gospodarstvo koje su na neki način zamijenile istražno povjerenstvo. Mi ćemo uskoro opet imati neku tematsku sjednicu Odbora za gospodarstvo gdje će svi saborski zastupnici moči ponovo raspravljati i po ovim pitanjima koja su zadnjih dana bila predložena.

A, nakon cijelog cirkusa oporba je još pri glasanju o upućivanju u drugo čitanje prvog od ukupno šest zakona cjelovite mirovinske reforme , izašla iz sabornice.
Naime, predsjednik Sabora Jandroković odbio je oporbeni prijedlog da se glasanje o mirovinskoj reformi preskoči i glasa o drugim točkama.

Habek drži kvorum, novi Bandićev igrač– dovikivao je Mostov Nikola Grmoja dok je oporba napuštala sabornicu, komentirajući činjenicu da je u zastupničkoj klupi ostao sjediti i bivši SDP-ov, sada nezavisni zastupnik Mario Habek.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST