Porezna reforma radnicima ostavlja samo mrvice

Written by on 29/07/2019

Foto: Renata Škudar

I četvrti krug porezne reforme ide na ruku poslodavcima! Reforma radnicima ostavlja samo mrvice, poručili su sindikati!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati i Matica hrvatskih sindikata iznijeli su sindikalni pogled na “četvrti krug porezne reforme”.

Nadaju se kako isti neće proći glasanje u Saboru jer smatraju da stvara diskriminaciju određenog, starijeg dijela građana te ide najviše na ruku poslodavcima.

 

…rekao je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel

Ovo metoda je nastavak onoga što ova vlada sustavno radi a to je rasterećenje profita i rasterećenje poslodavaca a radnicima ostaju samo mrvice, naglasio je Novosel!

Nakon toga uslijedio je još jedan krug poreznih reforma koji je rasteretio one koji primaju najviše plaće.

 

Najavljuje se uvoz radne snage koja tamo negdje daleko radi za 35 ili 40 dolara mjesečno. To nije rješenje jer što ako se netko od tih ljudi odluči useliti u Hrvatsku i tu dovesti svoju obitelj! Ni oni ovdje neće imati od čega živjeti, isto kao što od hrvatskih plaća sada ne mogu živjeti ni hrvatski građani!

Dakle u praksi nove mjere, a posebno one za mlade neće zaustaviti negativne trendove u Hrvatskoj, zaključio je Novosel!

Stoga sindikati još jednom apeliraju da iznos od 4.370 kuna ili 590 eura a što je 60 posto iznosa medijalne plaće u Hrvatskoj, postane iznos minimalne plaće hrvatskog radnika, u skladu sa zahtjevima sindikata u zemljama članicama Europske unije.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST