Huanito dobio dvije godine zatvora

Written by on 25/01/2019

Foto: wikipedia

Huanito Luksetić krajem 2017. godine na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno je osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje. Huanito Luksetić koristio je ulje konoplje u medicinske svrhe, za liječenje i ublažavanje simptoma multiple skleroze, a presuda je danas postala pravomoćna.

Njegov odvjetnik Vladimir Gredelj zgrožen je odlukom Županijskog suda. Kaže kako odluku još nije primio ni pročitao.

Ovakvom presudom njegov život je ugrožen. On je samo zahvaljujući svojoj snalažljivosti uspio preživljavati, a ovakva kazna je za njega smrtna presuda. Njega su osudili jer si je spašavao život, a da mu pritom nisu omogućili niti imaju mogućnosti ponuditi mu alternativni lijek. Što se tiče države i onih koji odlučuju o takvim stvarima, on bi već ionako bio u grobu da si sam nije pomogao. Zgrožen sam, ogorčen i sablažnjen takvom odlukom koja oduzima čovjeku pravo na život– kazao je odvjetnik Gredelj.

Vijest je stigla i do Sabora gdje je reagirao Ivan Pernar.

Huanito nije kriminalac. Huanito je čovjek koji se liječio uljem od indijske konoplje koje mu je pomagao. Njemu se sudi jer je zapravo liječio samog sebe. On nije uzgajao indijsku konoplju radi dilanja, već radi vlastitog zdravlja. Ovakve presude ruše povjerenje građana u institucije – istaknuo je Pernar.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST