Hrvatsku posjetio ministar unutarnjih poslova Turske Suleymana Soylua

Written by on 08/07/2019

Foto: MUP Turske

Hrvatsku je posjetio ministar unutarnjih poslova Republike Turske Suleymana Soylua! Primio ga je premijer Plenković a sa ministrom Božinovićem potpisao je Memorandum o suradnji policijskih akademija.

Suleyman Soylu je u službenom posjetu Ministarstvu unutarnjih poslova RH na poziv ministra Božinovića koji je u službenom boravku u Turskoj bio u siječnju ove godine. Sastali su se u policijskoj akademiji gdje je potpisan Memorandum o suradnji policijskih akademija.

 

…naglasio je ministar Božinović!

Ministar je najavio da će u Hrvatsku uskoro doći turski stručnjaci za forenziku koji će posjetiti centar Ivan Vućetić i time dodati jednu novu vrijednost u sveukupnu suradnju između dviju policija!

 

Turska je okružena zemljama koje su izvorište migracija. To nije samo Sirija, tu su Afganistan, Pakistan , Irak i Iran.

 

Hrvatska će se nastaviti zalagati za konstruktivan dijalog i suradnju EU-a s Turskom poručeno je iz Vlade nakon sastanka premijera Plenkovića sa turskim ministrom unutarnjih poslova Također premijer je naglasio važnost provedbe dogovora EU-a i Turske o kontroli migracija.

Ministar Soylu čestitao je Hrvatskoj na izboru potpredsjednice vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić na mjesto glavne tajnice Vijeća Europe.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST