Hrvatskim liječnicima otvorena prilika za siguran posao u Velikoj Britaniji

Written by on 24/04/2019

Je li pred nama novi egzodus liječnika?

Specijalisti obiteljske medicine iz Hrvatske imaju sada priliku zaposliti se u Velikoj Britaniji jednostavnije i brže nego ikada prije. Britanski Državni zavod za zdravstvo (NHS) pokrenuo je nedavno najveći međunarodni program zapošljavanja nekoliko tisuća specijalista obiteljske medicine u Velikoj Britaniji, a koji će biti proveden kroz nekoliko narednih godina.

Zainteresiranim liječnicima bit će osigurane besplatne pripreme za novi posao, uključujući tečaj engleskog jezika, a britanski Državni zavod za zdravstvo jamči da na provođenje programa i zapošljavanje liječnika neće utjecati konačni ishod Brexita.

Britanski Državni zavod za zdravstvo (NHS) posljednjih se godina suočava s velikom nestašicom kvalitetnog medicinskog osoblja. Najviše im nedostaje specijalista obiteljske medicine koji imaju ključnu ulogu u britanskom zdravstvenim sustavu te neusporedivo više ovlasti i odgovornosti nego njihovi kolege u drugim europskim zemljama. U Velikoj Britaniji ovi stručnjaci pacijentima pružaju cjelovito liječenje te je njihov status u društvu iznimno cijenjen i poštivan.

Kako bi što prije doskočili rješenju ovog nacionalnog problema, NHS je pokrenuo međunarodnu kampanju s ciljem pronalaska specijalista obiteljske medicine te za to angažirao jednu poljski agenciju koja ima bogato iskustvo pronalaska i zapošljavanja liječnika u prestižnim medicinskim centrima u Skandinaviji, Velikoj Britaniji i Francuskoj.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST