Hrvatski Caritas poziva na pomoć najsiromašnijima – “Probudi dobro u svijetu”

Written by on 07/12/2019

Programom “Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu!“ Hrvatski Caritas sudjeluje u prikupljaju u svim sastavnicama našega društva – novčana sredstva, proizvodi i usluge za pomoć obiteljima koje se danas u Hrvatskoj bore s nezaposlenosti, oskudicom, dugovima, bolestima, gubitkom članova, siromaštvom i, odatle, socijalnom isključenosti.

Ovim tradicionalnim programom se već 17 godina prikuplja pomoć za najsiromašnije obitelji diljem Hrvatske. U narednom godišnjem razdoblju, do studenoga 2020., provodit će se pod nazivom „Probudi dobro u svijetu!“.

Novčana sredstva prikupljena u sklopu cjelogodišnjega nacionalnoga programa za siromašne obitelji u školama, župama, putem donacijskog telefona ali i uplatama građana, jedinica lokalne i regionalne samouprave, hrvatskih tvrtki, obrtnika i udruga – kao i darovane proizvode i usluge poslovnih subjekata – Hrvatski Caritas usmjerava u 16 nad/biskupijskih caritasa, koji njima pomažu najugroženijim korisničkim obiteljima na svojemu području.

Ove godine, uz preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja i uz vjernu pomoć volontera iz Nadbiskupijske klasične gimnazije u Zagrebu, u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj poslano je „Za 1000 radosti“ 480.000 promotivnih narukvica  za sve učenike a i brojne učitelje i nastavnike koji se žele uključiti. Predloženo je da oni koji mogu siromašnim
obiteljima pomognu s 10 kuna, ili, prema mogućnostima, nekim manjim iznosom. Hrvatskom je Caritasu stalo da svatko može uzeti narukvicu s porukom „Probudi dobro u svijetu“ i, noseći je, dnevno se podsjećati da svojim postupcima, stavom i riječima i sam može donijeti dobro svijetu.

U svakom slučaju, i u svako doba, svatko može makar pozivom na donacijski telefon HC-a 060 9010 (6,25 kn; PDV uključen) ili novčanim darom na poseban račun Hrvatskog Caritasa kod PBZ (IBAN HR4023400091510126452 poziv na broj 7-19) ili putem www.caritas.hr doprinijeti željenom cilju – učinkovitom pomaganju najsiromašnijim obiteljima tijekom cijele godine.

Hrvatski poduzetnici i obrtnici i svi poslovni subjekti pozvani su darovati novčana sredstva, proizvode i usluge, koji će putem Caritasove mreže stizati i donositi radost u brojne obitelji u Hrvatskoj.

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST