Hrvatska prepuna starih neodržavanih raga koje svakodnevno naometano prometuju

Written by on 14/06/2019

Foto: tportal.hr

Na autocesti Zagreb-Rijeka jučer se zapalio autobus koji je u smjeru Rijeke prevozio školsku djecu! U autobusu je bilo 39-ero djece u dobi od 8 do 13 godina! Autobus je u potpunosti izgorio a zapalio se i dio šume uz samu cestu! Velika je sreća što nitko nije poginimo!

Ovo nije izolirani slučaj , malo smo istraživali i došli do zaključka da je Hrvatska prepuna „ starih i neodržavanih raga“ koje svakodnevno prometuju po hrvatskim cestama ali i cestama „u regionu“.

Prije dva tjedna autobus vukovarskih registracija potpuno je izgorio u blizini Konjica u Bosni i Hercegovini, srećom ni tu nije bilo ozlijeđenih jer je u autobusu bio samo vozač koji je išao po putnike u Sarajevo!

Prije godinu dana autobus osječkih registarskih oznaka izgorio je na autocesti u blizini izlaska za beogradski međunarodni aerodrom ‘Nikola Tesla.

Prije nekoliko godina autobus u kojemu je bilo 30-tak djece se zapalio i u potpunosti izgorio u blizini Vrbovca. Djeca su uspjela pobjeći neozlijeđena.

Da više ne spominjemo koliko se puta samo ove godine zapalio ZET-ov autobus ili pak gradski autobusi u Splitu i Rijeci.

…govori nam na početku profesor Ivan Dadić. Problem je u tome što se nastoji svugdje uštedjeti!

 

Važno je dakle svakodnevno održavanje a to je vlasnicima preskupo, potvorio nam je to i vozač autobusa, nećemo objaviti njegovo ime i prezime!

 

Kako je stanje u njegovom poduzeću?

 

Evo i dodatnog pojašnjenja

 

Moramo biti puno kvalitetniji i puno sigurniji nego što smo sada, naglasio je profesor Dadić!

Što kod nas svega nema?

 

I za kraj na istu smo temu razgovarali s bivšim ministrom prometa sdp-ovim Sinišom Hajdaš Dončićem!

 

Idemo sada i to pojasniti:

 

Dakle neizbježne su izmjene Zakona o sigurnosti prometa!

 

Premalo je inspektora koji se brinu o sigurnosti prometa , osobito vozila koji prevoze veći broj putnika, posebno djece. Također treba povećati broj kontrola i tehničkih pregleda jer ljuski život nema cijena, zaključio je Siniša Hajdaš Dončić!

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST