Hoće li se Povjerenstvo ponovno baviti Kolindom Grabar Kitarović?

Written by on 14/11/2017

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ponovno bi se moglo baviti predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović. Povod je njezin intervju u Dnevniku Nove tv u kojemu je otkrila da je Zdravko Mamić za nju organizirao više večera.

Iz Povjerenstva su na to poručili da će najvjerojatnije otvoriti novi predmet te na jednoj od javnih sjednica donijeti odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka.

Povodom njezinih izjava da je Zdravko Marić organizirao za nju više večera, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmotrit će predstavlja li to povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa, rekla je za Novu tv Martina Jurišić iz Povjerenstva.

Ranije su podsjećamo odustali od utvrđivanja je li Mamić za nju organizirao rođendansku zabavu zbog nedostatka traženih informacija. MUP je naime, odbio odgovoriti na pitanje je li se Grabar Kitarović u svibnju 2015., na dan kada je navodno organizirana proslava njezina 47. rođendana, nalazila u obiteljskoj kući Mamićevih. MUP se pozvao na tajnost podataka o štićenim osobama. 

Podsjećamo i da je predsjednica Grabar Kitarović nedavno uputila oštru poruku predsjednici Povjerenstva Daliji Orešković zbog izjave da bi se postupak protiv predsjednice, zbog sporne rođendanske zabave 2015., mogao obnoviti.

Tu nema apsolutno nikakvog sukoba interesa i mislim da bi se gospođa Orešković trebala početi baviti problemom sukoba interesa u državi, a ne da vodi osobni rat protiv mene, poručila je Daliji Orešković predsjednica Republike Grabar-Kitarović.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST