HND se ograđuje od poteza Ive Anzulović: Izlijevanje fekalija na institucije ili osobe nije novinarstvo

Written by on 23/08/2018

Foto: Twitter Ivan Skorin

O činu novinarke koja je u utorak bacila kantu izmeta pred Vladu, priopćenjem se oglasio HND. U njemu stoji:

Hrvatsko novinarsko društvo ograđuje se od poteza Ive Anzulović, koja je 8. kolovoza izlila kantu fekalija pred zgradu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a zatim istu radnju ponovila 21. kolovoza pred zgradom Vlade.

U priopćenju koje je poslala javnosti tim povodom, Anzulović se pozvala na imena preminulih velikana naše struke, Jasne Babić, Predraga Lucića i Siniše Glavaševića, koji su bili novinari koji su se u svom profesionalnom djelovanju služili isključivo snagom pera, argumentima i novinarstvom.

Prolijevanje fekalija u njihovo ime HND smatra nedoličnim i želi jasno poručiti da, iako je Anzulović članica Društva, tu je akciju učinila isključivo po vlastitom nahođenju i u vlastitoj režiji, a HND kao profesionalna udruga s tim nema nikakve veze.

Izlijevanje fekalija na institucije ili osobe nije novinarstvo, te je potpuno pogrešno na bilo koji način takvu akciju dovoditi u vezu s novinarskom profesijom. Novinar je osoba koja poštuje profesionalnu etiku i pravila struke, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST