HDZ-u podrška raste, dok SDP i dalje pada

Written by on 06/10/2018

Foto: facebook

Redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, provedeno početkom listopada, pokazuje nekoliko zanimljivih nalaza o preferencijama političkih stranaka, percepciji političara i drugim odnosima u političkoj areni.

Da su parlamentarni izbori provedeni početkom listopada HDZ bi i ovaj mjesec bio relativni izborni pobjednik.
Na ljestvici preferencija političkih stranaka vrh pripada dakle, HDZ-u s izborom od 27,5 posto i očito je da rast potpore stranci na vlasti nisu omeli čak ni događaji u brodogradilištima niti afera s lažnim SMS-ovima.

S druge strane SDP je zabilježio novi najniži rezultat i to sada 17,7 posto prema 18,1 posto iz rujna.
Živi zid je na trećem mjestu s izborom od 12,4 posto, a negativni rezultat zabilježio je i Most s izborom od 6,0 posto.

Vrh ljestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara drži predsjednica Grabar Kitarović koja je na ovomjesečnih 25,2 posto,prema rujanskih 21 posto. Na drugom je mjestu “Nitko” dakle, niti jedan političar s izborom od 20 posto.

Na vrhu ljestvice negativnog doživljaja hrvatskih političara je premijer Plenković s izborom od 25,4 posto , a na drugom mjestu drži se Davor Bernardić s izborom od 14,4 posto. Na trećem su mjestu “Svi političari” kao zasebna kategorija odgovora s izborom od 12,9 posto.

Razina potpore politici Vlade RH u dvadesetom i trećem mjesecu njezina mandata iznosi 31,6 posto. Kad je riječ o nepodršci politike Vlade u ovomjesečnom istraživanju ona iznosi 54,7 posto. Doživljaj rada Vlade RH, osim kroz kriterij podrške politici Vlade, mjeri se i kroz školsku ocjenu koja u ovomjesečnom istraživanju iznosi jadnih 2,15.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


Nastavi čitati

RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST