Grmoja: Oporba se ujedinila, pokrećemo smjenu Milana Kujundžića

Written by on 21/08/2018

Foto: Facebook Nikola Grmoja

Nakon što je ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio da će pred Liječničkom komorom pokrenuti disciplinski postupak da se trajno oduzmu liječničke licence zastupnicima Mosta Boži Petrovu i Ines Strenji Linić te SDP-ovcu Željku Jovanoviću zbog, kako je rekao, obmanjivanja javnosti po pitanja okolnosti smrti Mattea Ružića iz Zaprešića, Kujundžićevu najavu komentirao je Mostovac Nikola Grmoja.

Ovaj nesretan slučaj je bio okidač, mi nismo nikad rekli da je ministar direktno odgovoran za ovaj slučaj, ali ovo je bilo upozorenje na sve ono što se propustilo napraviti u sektoru zdravstva, rekao je Grmoja za Index i dodao:

Mi se ne bojimo Kujundžićevih tužbi. Mi nismo širili nikakvu histeriju, nego smo iznosili argumente. Mi smo spremni suočiti se s ministrom Kujundžićem i uostalom suočit ćemo se kada dođe do rasprave o opozivu. Na njemu i na premijeru Plenkoviću je da pokušaju javnosti objasniti zašto se promjene u zdravstvu nisu provele, a mogle su se provesti. Mnogo od dokumenata koji se tiču reforme upravo hitne pomoći su ih dočekali u ladici, a ništa nisu napravili, ustvrdio je Mostovac.

Potvrdio je da će oporba u Saboru pokrenuti Kujundžićev opoziv:

Nakon izjave premijera da se vodi hajka na ministra Kujundžića, jasno je da ga on ne misli smijeniti. Zato smo se danas čuli s oporbom i dogovorili smo u srijedu sastanke. Tada ćemo vidjeti na koji ćemo način točno ići s opozivom, rekao je Grmoja te napomenuo da je o tome razgovarao sa SDP-om, Živim zidom, Glasom i još nekim nezavisnim zastupnicima i da je načelnih stav svih da će biti za opoziv Milana Kujundžića.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST