Gradonačelnik gradi park na Bundeku, zemlju kupuje od Mamićeve šogorice

Written by on 04/10/2017

Foto: Facebook Milan Bandić

Jedan od naših političara sa „najviše života“ svakako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji već 17 godina vlada glavnim gradom. Protiv njega se podižu optužnice , zatvara ga se u pritvor, a sve to, što bi iole normalnog čovjeka već udaljilo iz javnosti, našeg gradonačelnika čini još jačim.

Teško je u kratkom vremenu pobrojati sve afere koje se povezuju sa Milanom Bandićem, no najfriškija je ova sa otkupom zemljišta na Bundeku zbog izgradnje parka. Naime, zemljišta je u vlasništvu tvrtke Jadranke Kruljac Polak, sestre Marine Mamić, inače, supruge Zdravka Mamića.

I sve to ne bi možda bilo čudno da se nije saznalo kako se zemlja prodaje po dvostruko većoj cijeni od one po kojoj je zemljište prethodno kupljeno. Ovo je samo zadnji u nizu slučajeva Bandićevog pogodovanja svojim prijateljima i poslovnim partnerima.

Riječ je o dobro uhodanom mehanizmu zemljišnih špekulacija na temelju povlaštenih informacija i zamjena zemljišta kojim se godinama izvlači novac iz gradskog proračuna i završava u džepovima nekolicine poduzetnika iz Bandićevog kruga, a time se bavi i USKOK-ova optužnica.

Tomislav Tomašić, zastupnik u Gradskoj skupštini, kaže da se platforma Zagreb je NAŠ bori protiv tog modela, te da je Gradsku skupštinu upoznao sa ovom temom i upozorio na još jednu aferu povezanu sa gradonačelnikom Bandićem i familijom Mamić.

Što nam je rekao Tomislav Tomašić, kako je sve komentirala Sandra Švaljek, ali i naši slušatelji u današnjoj Temi dana, poslušajte u nastavku:

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST