Grabar Kitarović: U Marakeš bi trebao ići netko i MVEP-a

Written by on 11/11/2018

Foto: Screenshot N1

Ovoga tjedna svjedočili smo razmiricama između predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i Vlade ili bolje rečeno Ministarstva vanjskih i europskih poslova, oko pitanja zbog čega je predsjednica otkazala svoj odlazak u Marakeš gdje će biti potvrđen Globalni kompakt o sigurnim, uređenim i zakonitim migracijama, nazvan Marakeška deklaracija. Predsjednica je glavnom tajniku UN-a u kolovozu potvrdila dolazak na taj skup, no eto pred par se dana predomislila.

Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u Parizu, gdje je bila na proslavi 100.-te godišnjicu završetka 1. svjetskog rata, kako bi u Marakeš na potvrđivanje Globalnog kompakta o zakonitim migracijama trebao ići netko iz MVEP-a, naglasivši da ovo nije prvi puta da se neće odazvati na neki poziv i da je već otkazivala događaje iz različitih razloga.

Ja sam jednostavno procijenila da u okolnostima koje su se u međuvremenu pojavile i zbog same tematike konferencije, da je bolje da sudjeluje netko od resora koji se izravno bave time, eventualno unutarnji poslovi ili Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, koje je bilo nositelj cijelog postupka pregovaranja te konvencije, ali, kako je rekao premijer Plenković, vlada će to razmotriti i donijeti odgovarajuću odluku – istaknula je predsjednica novinarima u Parizu.

Istaknula je da je odluku donijela samostalno i da o tome razmišlja još od kolovoza.

Kao što ste vidjeli, nisam o tome javno govorila u New Yorku, zato što sam već tada imala zadrške i već tada sam predložila svojim savjetnicima da komuniciraju da je moje mišljenje da bi trebalo sudjelovati na razini resora, ali vlada će donijeti odluku – rekla je Grabar Kitarović.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST