Gotovo je sa različitom kvalitetom proizvoda na istoku i zapadu EU

Written by on 17/04/2019

Jel vam se ikada dogodilo da kupite neki proizvod za koje nakon upotrebe s čudom utvrdite da se radi o dosta lošem odabiru samo zamotanom u poznati „celofan“.

Naime, „dobra stara Europa“ je pred nekoliko desetljeća utvrdila da „siromašnom istoku“ može za velike novce podvaljivati loše proizvode , dok se na svom , zapadnom tržištu vrlo kruto drže zadanih standarda. Izgleda da je takvoj praksi konačno došao kraj.

Naime, na svojoj zadnjoj sjednici u ovom mandatu Europski parlament je i formalno potvrdio rezultat pregovora o Direktivi o nepoštenoj poslovnoj praksi i zabrani različite kvalitete proizvoda na istoku i zapadu Europske unije. Rezultat je to dugih pregovora, koje je inicirala i vodila naša eurozastupnica Biljana Borzan, kako bi se ta praksa konačno zabranila.

Prije šest godina, kada sam počela raditi na problemu različite kvalitete proizvoda činilo se nevjerojatnim da ćemo danas imati zakon o zabrani te prakse koja je duboko nepravedna. To je rezultat šest godina uvjeravanja, istraživanja, izvješća i preporuka. Nitko više neće moći tvrditi da primjerice Hrvati ili Bugari baš eto žele manje zdravu hranu, deterdžente koji slabije peru ili pak tehniku koja je lošije kvalitete– rekla je u govoru na plenarnoj sjednici Biljana Borzan.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST