Gost Intervjua tjedna- Zdravko Marić

Written by on 15/02/2019

Foto: web Vlada Republike Hrvatske

Gost današnjeg intervjua tjedna bio je financ ministar Zdravko Marić!
Za ministra financija imamo puno pitanja nevezano u kojem se razdoblju nalazili, a drugačije nije bilo niti ovog puta. Marić je uvijek do grla u poslu, stoga smo otvorili današnji intervju pitanjem o hladnom šamaru koji je sinoć stigao iz Brisela. Sud EU-a donio je odluku prema kojoj je protivan pravu Europske unije hrvatski zakon koji omogućava retroaktivno poništenje ugovora o kreditu sklopljenih sa stranim vjerovnicima. To se odnosi na one vjerovnike koji nisu raspolagali odobrenjem za pružanje kreditnih usluga u zemlji ako se taj zakon ne primjenjuje i na hrvatske vjerovnike. Pitali smo ministra kako sada reagirati, jeste li stigli pročitati presudu?

O ovome će se još govoriti, a morat će se i rasvijetliti što će to točno značiti za građane…
Ono što veseli jest porezna reforma. Na snazi je nešto više od mjesec dana, vide se i prvi rezultati, pogotovo kada je u pitanju hrana!

Naravno, ima toga još…

Marić i dalje ne planira komentirati Agrokor, kao ni najnovije vijesti od prije 2 tjedna kako vjerovnici traže reviziju nagodbe. Kada već mi nismo mogli dobiti odgovor na konkretne probleme Agrokora, riječ je preuzeo jedan naš slušatelj koji se osvrnuo na činjenicu da je restrukturiranje našeg posrnulog koncerna vodila tvrtka koja za to u najamnju ruku – nije kompetentna…

Aktualan je i problem otpisa duga građana. Hvalevrijedna inicijativa no čini se kako su se prikrali neki propusti. Morali smo komentirati paradoks nekih trendova u Hrvatskoj, dok se jednima dugovi opraštaju, drugi svoje obaveze ne plaćaju. Prema pisanjima medija, saborski zastupnik HDZ-a Frano Lucic ima gotovo 400 000 kn poreznog duga već godinama, a nikako da ih vrati. Nekretnina na svoje ime nema, ali pravo je pitanje zašto u takvim slučajevima porezna “ne sjeda” na plaću, a Lucićeva primanja, nisu mala…

Za sam kraj ministar nam je prokomentirao Uljanik. Marić je više puta naglasio kako su se sredstva utrošena na Uljanik mogla bolje iskoristiti… treba li država spašavati privatne tvrtke tog tipa?

Idući tjedan novi gost i stari problemi. Nova pitanja. Isti radio.

A evo i cijelog intervjua sa ministrom Zdravkom Marićem.

Gost današnjeg Intervjua tjedna je ministar financija Zdravko Marić.

Objavljuje Radio 101 u Petak, 15. veljače 2019.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST