Frizirana prebivališta – lažni izborni rezultati

Written by on 05/02/2019

Foto: Screenshot N1

Polako već ulazimo u predizbornu novu sezonu, a veliki problem biračkih popisa, dakle onih koji mogu glasati na izborima u Hrvatskoj i dalje je vrlo sporan. Naime, već godinama se nagađa da razno raznim malverzacijama dijelovi naše političke elite kreiraju biračke popise kako bi što duže ostali na vlasti.

Jednostavno je neshvatljivo da se u jednoj ozbiljnoj državi ne zna točan broj njenog stanovništva, ne zna se niti točan broj onih koji imaju pravo glasati u Hrvatskoj, a nakon svakih izbora otvaraju se teme naručenih autobusa koji na biračka mjesta u Hrvatsku dovoze „kvazi birače“  iz BiH i Srbije.

Naravno sve je to skriveno iza „velikog Hrvatstva“ i ogromne brige za hrvatskom manjinom u susjednim nam zemljama.

Ni u jednom trenutku ne želim osporavati biračka prava državljana koji nemaju prebivalište u RH. Njihova prava su neupitna i proizlaze iz Ustava. Također nemam namjeru osporavati ni biračka i bilo koja druga prava državljana koji imaju utvrđena prebivališta u RH–  naglasio je saborski zastupnik Vlaho  Orepić.

Hrvatska, kazao je, realno ima manje od četiri milijuna stanovnika.

Statistike govore o 3,75 milijuna no prema službenim podacima ima 4.185.000 zdravstvenih osiguranika i čak 3.746.000 birača. Da taj broj nije vjerodostojan govori i činjenica koja proizlazi iz podatka Državnog statističkog zavoda iz 2017. da unutar tog broja imamo skoro 600 tisuća građana do 14 godina– naveo je Orepić.

To, dodaje, pokazuje da Hrvatska nema točan i javno dostupan popis građana, nema vjerodostojan popis birača, ali ni politiku koja to želi riješiti.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST