Fali nula – Vol. 1

Written by on 13/10/2017

Like, share i view su, u posljednje vrijeme, postali jedno od mjerila uspjeha i popularnosti u raznim stvarima, pa tako i u svijetu glazbe. Svako malo se pojavi vijest da je taj i taj video pregledan, u tom i tom roku, toliko puta. Brojke podjednako ponosno objavljuju i izdavačke kuće, izvođači, ali i sami fanovi. “Video “moje” pjevačice je pregledan više puta od videa “tvoje” pjevačice”, rečenica je koja nije strana kod mlađih obožavatelja glazbe, a ako su te pjevačice još u “sukobu”, naravno da je ulog i veći.

YouTube, Vevo i Vimeo brojke dostižu vrtoglave iznose, pa je i malo bolji prosječan hit, pregledan nekoliko desetaka milijuna puta. Naravno, ima i onih koji hvataju stotine milijuna, a tu je sad već i klub od milijarde pregleda i više. Sjećam se kad je Gangnam style dohvatio milijardu, to je zvučalo nevjerojatno, a sad već ima skoro tri milijarde pregleda. Despacito je u samo deset mjeseci skupio čak četiri milijarde pregleda.

Naravno, činjenica da su te brojke postale važne, dovela je do toga da se počnu raditi YouTube View botovi koji mogu povećavati brojke pregleda vašeg videa. Je li to uspješno ili ne, ne znam, ali ću ovdje probati povećati broj pregleda meni dragim glazbenicima i pjesmama na jedini način na koji znam. Smatram da ovi spotovi, albumi i pjesme zaslužuju barem deset puta više pregleda nego što imaju trenutno, pa je ovo moj pokušaj da im se dopiše barem jedna nula kod broja pregleda. S pet tisuća će se lakše na pedeset tisuća, nego sa sto tisuća na milijun, ali vrijedi probati 🙂

P.S. Ovo je prvi Vol, tako da će biti još Volova u budućnosti, i bit će mi jako drago ako tu pronađete nešto novo što vam se svidi.

 

Country Strike i pjesma koja me osvojila na prvo slušanje u našem Ceneru. Osvojili su puno nagrada na nastupima i u samoj Americi, i uživo su jako dobri.

 

ESC LIFE su naš bend koji zvuči “svjetski”. Fraza koja, što se mene tiče, vrijedi za sve izvođače s ove liste. Od svih pregleda ovog spota, najmanje sto je mojih 🙂

 

Moja ljubav prema glazbi Jonathana je ogromna, a ovdje sam stavio link na cijeli album “To Love” iz jednostavnog razloga: nisam se mogao odlučiti samo za jednu pjesmu.

 

Cojones su bend kojeg sam otkrio na albumu “Resonate”, a “Build a Home” je moj favorit s tog albuma. Na koncertu u Tvornici su bili sjajni.

 

Chui nižu uspjeh za uspjehom, i zvuče odlično u bilo kojoj kombinaciji, ali me u ovoj pjesmi Fil Tilen najviše oduševio. Napisao je sjajan tekst iz kojeg izdvajam mali dio: “Ja stanujem u društvu gdje vrlina su dovitljivost i laž, a ne biti iskren”. Ostatak teksta možete pročitati ispod spota.

 

Plastic Knives su dvojac koji samo čeka nekog redatelja da ih angažira za soundtrack akcijskog filma, i nadam se da će im se to i dogoditi.

 

Dot The Eye dolaze iz Srbije i ne znam puno o njima, ali cijeli album “Power Inside” svira jako često u mom domu. I kod sina, i kod mene 🙂

 

The Tide su bend iz Slovenije koji, koliko sam uspio saznati, više ne postoji. Jedino što od njih slušam je ovo, ali slušam često.

 

Označeno s

Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST