Europski lideri reagirali na Trumpovu odluku o nuklearnom sporazumu

Written by on 09/05/2018

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk je nakon Trumpove odluke poručio da će Europska unija djelovati jedinstveno protiv ovakve politike američkog predsjednika. Tri potpisnice – Velika Britanija, Njemačka i Francuska izrazile su žaljenje zbog odluke SAD-a te pozivaju Washington da ne poduzima korake kojima će otežati život drugim zemljama koje još žele ostati privržene nuklearnom sporazumu.

U priopćenju britanske vlade navodi se da je premijerka Theresa May obavila telefonski razgovor s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom te da je troje lidera izrazilo želju da nastave provođenje nuklearnog sporazuma s Iranom.

“Pozivamo SAD da zajamči da strukture sporazuma ostanu netaknute i da izbjegne akcije kojima bi spriječio druge strane potpisnice u punoj primjeni sporazuma”, stoji u zajedničkoj izjavi koju je objavio ured britanske premijerke!

“Žao nam je zbog ovakve odluke. U opasnosti je sustav koji sprječava širenje nuklearnog oružja”, poručio je predsjednik Macron u poruci objavljenoj na društvenim mrežama.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST